Žijem zdravo s BIO olejmi a maslami

Dnes večer som si čítal článok o tom, ako ľudia prepadajú novým trendom vo výžive. Používajú sa RAW prípravy jedla, ovocné diéty alebo vyvarovanie sa cukru či bielej múky. Asi len to posledné sa mi pozdávalo, aj keď si to neviem predstaviť. Ako asi by vyzerali naše nedeľné raňajky bez teplého kakaa a vianočky?

Zdravé oleje a maslá

Na internete som si našiel hneď niekoľko receptov, ako nahradiť vianočku a celkovo bielu múku. Prvou možnosťou je nahradiť pri výrobe vianočky bielu múku špaldovou. Špaldová múka je omnoho zdravšia a pre telo prijateľnejšia. Omnoho zdravšou verziou raňajok sú obľúbené palacinky. Moje deti ich milujú. Taktiež som však musel nájsť recept na upečenie zdravých palaciniek.

V tomto prípade mám dve možnosti. Prvou je použiť zase špaldovú múku, druhou je nahradiť múku posekanými ovsenými vločkami. Tak som zvolil tú druhú. Som zvedavý, či si moje deti všimnú nejaký rozdiel. Alebo to, že som do nich nepridal cukor. Ale s čím si teraz tie palacinky natrieť, keď nemôžeme použiť Nutelu, džem ani roztopenú čokoládu? A na čom ich mám piecť?

Maslo alebo olej?

Od malička som bol zvyknutý vyprážať palacinky na obyčajnom slnečnicovom oleji. Až kým som si neprečítal článok ako nezdravý takýto olej je. Lenže, čo mám používať na praženie palaciniek? Po polhodine hľadania som na Powerlogy.com našiel bio power kokosový olej. Tento olej má mnoho výhod pre zdravie a často sa používa za studena na hydratovanie pokožky či ako vlasová maska.

Stopercentný panenský nerafinovaný kokosový olej je chemicky čistý a pomáha doplniť energiu do mozgu. Teším sa, že takýto olej dokáže podporiť spaľovanie tukov a tak mi pomôže aj s mojím chudnutím. Pre nás dospelých je dôležitou pozitívnou vlastnosťou kokosového oleja to, že znižuje hladinu cholesterolu v krvi a znižuje riziko srdcovo - cievnych ochorení.

Ako som putoval na stránke ďalej, našiel som originál maslo Ghee. Zistil som si, že maslo Ghee je vyrobené bez laktózy, bielkovín a vody. Pre telo je veľmi prospešné, pretože obsahuje vitamíny A,D,E, K a kyselinu maslovú. Je vhodné pre mamičky a deti a taktiež pre alergikov, keďže je čistého zloženia bez konzervantov a bez lepku. Takéto maslo ponúka pre telo terapeutické účinky, keď sa objavia žalúdočné problémy. Vôňa ghee masla vraj pripomína rezance s tvarohom. Rozhodol som sa preto, že vyskúšam oleje a maslá od Powerlogy.

Zbohom moja drahá Nutela

Konzervanty, palmový olej a kilá cukru, to všetko sa nachádza v mojej milovanej Nutele, bez ktorej som si nevedel predstaviť nedeľné rána. Už som mal hlavu v smútku, kým som na internete nenašiel nugátový krém. Tento zázrak je vyrobený z lieskovcov, kokosového masla, pravého kakaa a kokosového cukru. Všetky ingrediencie sú zdravé a pre mňa a moje deti dokonalé. Takúto nugatovú špecialitu si môžu moje deti dopriať aj každý deň, nie len v nedeľu.

Aby sme sa nenapchávali len nugátovým krémom, našiel som aj druhú možnosť. Mandľové maslo pre deti bude novinkou v jedálničku a verím, že im bude chutiť. Lúpané mandle máme v rodine všetci veľmi radi a tak sa už teraz teším, ako ochutnám objednané maslo. Zaujalo ma svojím jednoduchým zložením z BIO mandlí a minimálneho množstva morskej soli.

Veľmi zvedavý som aj na mandľovú chuť, pretože som si prečítal, že bolo ocenené GREAT TASTE AWARDS 2016 v Londýne. A to je výborné ohodnotenie. Pre deti je z orechových masiel najvhodnejšie práve mandľové maslo, ktoré obsahuje mnoho mononasýtených mastných kyselín, proteínov, vitamínu E a vlákniny. Som rád, že miesto Nutely sa môže toto maslo používať v kuchyni na výrobu zdravých dezertov, smoothies, nátierok, ale aj na desiaty do školy či práce.

My rodičia sme tu pre deti

Každý rodič chce pre svoje dieťa to najlepšie. To platí aj pri príprave jedál. Snažím sa všetko pripravovať tak, aby to bolo najvhodnejšie pre ich zdravie a som veľmi rád, že som našiel web stránku Powerlogy.com. Práve tu som našiel zdravé BIO oleje a maslá. Taktiež som pre deti kúpil náhradu sladkých nátierok a verím, že im mandľové maslo bude chutiť.

Na stránke som našiel mnoho zdravých receptov, spomedzi ktorých ma najviac zaujal domáci nugátový milkshake. Vyrobiť si ho môžem zmiešaním nugatového krému (power nougat), kakaa, kravského mlieka, jogurtu a malej lyžičky kokosového cukru. Vyskúšal som ho vyrobiť a musím sa priznať, že nič lepšie som na raňajky k palacinkám nepil. Nugátový krém sa u nás doma míňa veľmi rýchlo, no mandľové maslo ešte rýchlejšie. Som však rád, že sa takto rýchlo míňajú zdravé veci.

Komentáre

  1. Jsem ráda, že jsem narazila na tento článek, kde musím snad s každou myšlenkou souhlasit, moc pěkně napsané :). Neznamená, že když člověk něco jí od dětství, že je to pro tělo nezdravější, a i v rámci našeho života bychom měli hledat zdravější alternativy. Mě v tom hodně inspiruje
    tento webík , protože myslí podobně jako já a i jako pisatelka tohoto článku. Tak zdraví zdar :).

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zdravím, v dnešní době se čím dál více dbá na to zdraví a tak, Ale přijde mi, že ne až tak moc v kosmetice a drogerii. Přeci si to dáváme na kůži, ty umělé věci, a to pro nás nemusí být také úplně zdravé ne? Měla bych dotaz ohledně nehtů. A to přesněji na razítka na nehty. Mohou mít na nehty nějaký negativní vliv? Napadá mě třeba to lepidlo, aby tam razítko drželo, tak to taky může nějak poškozovat strukturu nehtu ne? Děkuji za názory :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Na tyhle věci já nejsem. Do kuchyně podle patří věci, které se prostě někde vyrobily a nemusí to nutně znamenat, že by za sebou měly mít zelenou stopu a nebo snad žádnou. Všechny ty postřiky jsou prostě a bohužel si to přiznejme, součástí dnešního zemědělství a civilizovaného světa. Tak se tu mějte fajn.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. No vidíte, to aby si člověk dával už pozor úplně na všechno. Už si ani nejde namalovat obličej s tím, že po něm nebudete mít puchýře nebo nějaký ekzem. Dobrý tip díky! Já si kupuji kosmetiku pouze ve vybraných drogeriích a tam si to i vyzkouším, že hned vidím jak mi to raguje na kůži.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ja som nedávno niekde čítala, že od stravy sa veľmi odvíja aj kvalita spánku a vraj dokonca aj to, čo sa človeku zdá. Práve so zlými snami mám teraz tak trochu problém. Trvá to posledných niekoľko týždňov. Často sa mi stáva, že ma sen uprostred noci prebudí a ja už potom nemôžem zaspať. Veľmi si s tým neviem rady, premýšľam ale, že skúsim upraviť jedálniček a dokonca som uvažovala aj nad tým, že si nad posteľ zavesím také tie lapače snov.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky